Alan Adı Bağlama Ve Google Site Doğrulaması

Alan Adı Bağlama ve Doğrulama
                

      n11magazam.com sitenize dilediğiniz kadar alan adı bağlayabilirsiniz. Yalnız bir tane alan adınızı sabitleyebilir ve sabitlediğiniz alan adına SSL(Güvenli Soket Katmanı) kurabilirsiniz. Alan adınızı sabitleyerek linklerinizin, sabitlediğiniz alan adı üzerinde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
NOT: SSL kurulumu sadece satın alan müşterilerimize yapılacaktır.

Alan adını sabitlerken eğer “ipara” kullanıyorsanız “ipara” da tanımlı olan alan adını sabitleyiniz.

Bunun için öncelikle alan adı aldığınız sitenin yönetim panelinden nameserverlarınızı aşağıda belirtilen nameserverlara yönlendirmeniz gerekmektedir.
  • ·            ns1.n11magazam.com
  • ·            ns2.n11magazam.com
  • .       ns3.n11magazam.com


         Google Site Doğrulaması Nasıl Yapılır?


N11magazam.com mağazanızı Google Webmaster Tools (Google Web Araçları) servisine ekleyerek ürünlerinizin Google tarafından daha hızlı bir şekilde indekslenmesini sağlayabilirsiniz.
Öncelikle “ https://www.google.com/webmasters/tools ” adresinden gmail hesabınıza girdikten sonra aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır.



Ekran görüntüsündeki işaretli olan alana doğrulamak istediğiniz alan adını girerek “Özellik Ekle” butonuna tıklayınız. Daha sonra açılan sayfadan “Alternatif Yöntemler” sekmesini seçip, doğrulama yöntemi olarak “HTML Tag (HTML Etiketi)” seçeneğini seçiniz. “HTML Tag (HTML Etiketi)” seçeneğini seçtiğinizde Google sitenize eklemeniz için bir doğrulama kodu oluşturacaktır.




     Oluşturulan doğrulama kodunu n11magazam.com sitenizin yönetim panelinde izleme kodları alanına ekleyiniz.









    İzleme kodu eklendikten sonra Google Search Console sayfasına gelerek doğrulama yapınız. 


  






Tercih ettiğiniz alan adını ayarlama (siteadi.com veya www.siteadi.com )



Alan adları, hem www hem de www olamayan URL biçimlerini kullanarak (örneğin, http://www.siteadi.com ve http://siteadi.com) sitenizi işaret edebilir. Google WebmasterTools panelinden tercih ettiğiniz alan adını seçerek Google’da tercih edilen alan adının indexlenmesini sağlayabilirsiniz. Yani tercih edilen alan adı, arama sonuçlarında siteniz için kullanılmasını istediğiniz biçimdir.
Tercih edilen alan adını seçmek için;








          Tercih edilen alan adınızı Google’a bildirdikten sonra, siteniz bundan sonraki tüm taramalarında tercih ettiğiniz alan adı ile çıkar ve dizine ekleme işlemi yenilenir. Örneğin, tercih edilen alan adınızı http://www.siteadi.com olarak belirtirseniz ve sitenize ilişkin alan adı http://siteadi.com olarak biçimlendirilmiş bir bağlantı olursa, bu bağlantı http://www.siteadi.com olarak izlenir. Ayrıca, URL'leri görüntülerken tercihiniz dikkate alınır. Tercih edilen bir alan adı belirtmezseniz, alan adının www ve www olmayan biçimleri sayfaları ayırmak için ayrı referanslar olarak sayılır.
NOT: Google Search Console sayfasında tercih ettiğiniz alan adı ile n11magazam.com sitenizde sabitlediğiniz alan adının aynı olması gerekmektedir. Aksi taktirde indexleme konusunda sıkıntılar yaşanacaktır.
Örneğin;
Google Search Ekranı:



N11magazam.com Ekranı:




   Örnekte olduğu gibi tercih edilen alan adı ile sabitlenen alan adı aynı olmalıdır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YANDEX MAİL KURULUMU

GOOGLE reCAPTCHA " v3 " Kullanımı