GOOGLE reCAPTCHA " v3 " Kullanımı


GOOGLE reCAPTCHA " v3 " Kullanımı

reCAPTCHA, web sitenizi spam ve kötüye kullanmadan koruyan ücretsiz bir hizmettir. reCaptcha, otomatik yazılımın sitenizde küfürlü faaliyetlerde bulunmasını önlemek için gelişmiş bir risk analiz motoru ve uyarlamalı CAPTCHAs kullanır. Bunu, geçerli kullanıcılarınızın kolaylıkla geçmesine izin verirken yapar.


Google, reCAPTCHA v3 ile etkileşimli zorlukları (Robot testi) ortadan kaldıracak ve kullanıcılara insan veya bot olup olmadıklarını belirlemek için bir "puan" verecektir. Böylece, “iyi bir etkileşim”, 1,0 puan alırken, muhtemelen bot olan bir etkileşime 0,0 puan verilecektir. Etkileşimlerin nasıl puanlanabileceğinin bir örneği, insan olup olmadığınızı belirlemek için fare hareketini tespit etmektir.

reCaptcha v3 arka planda çalıştırdığı risk değerlendirme analizleri ile şüpheli trafikten sizi haberdar ederken, web sitenizi kullanan insanlar için harika bir kullanıcı deneyimi oluşturuyor.



➤ N11Mağazam alt yapısı v1.3.94 sürümün de artık reCaptcha v3 kullanmaya başlamıştır. reCaptcha v3; Üye kayıt, iletişim ve E-bülten sayfalarında kullanılmaktadır. reCaptcha v3 kullanmak için site sürümünüz v1.3.94  sürümünden düşük ise destek merkezimizden sitenizin sürümünün yükseltilmesi talebinde bulunabilirsiniz. Sürümünüz yükseltildikten sonra aşağıda ki adımları uygulayarak reCaptcha v3 kullanmaya başlayabilirsiniz.

https://www.google.com/recaptcha adresine girerek gmail ile girişinizi yaptıktan sonra görselde belirtilen "Admin Console" butonuna tıklayarak sonra ki adıma geçebilirsiniz.



Açılan sayfa da sitenizi kolay tanımanızı sağlayacak bir etiket girdikten sonra reCaptcha türünden s3 seçerek alan adınızı eklemeniz yeterli olacaktır.





Bilgileri kaydettikten sonra sitenize reCaptcha ekleyebilmek için Site Anahtarı ve Gizli Anahtar bilgileri karşınıza çıkacaktır. Bu bilgileri sitenize eklemeniz gerekiyor.

N11Mağazam Panelinizden Yapılandırma > Genel Ayarlar > Güvenlik Ayarları sayfasından Google reCaptcha Site Anahtarı ve Google reCaptcha Secret Anahtarı bilgilerinizi ekleyerek kaydediniz. Kaydettikten sonra Google reCaptcha Durumunu aktif hale getiriniz.



reCaptcha v3 sürümünü kullanmaya başlayabilirsiniz. İşlemin doğruluğunu test etmek amacıyla Üye kayıt, İletişim ve E-Bülten sayfalarının Google reCaptcha ile korunduğunu kontrol edebilirsiniz.




reCaptcha v3'ün getirdiği diğer önemli özelliklerden birisi de web sitesine gelecek olan zararlı trafiği size en uygun şekilde engellemesidir.  Ve bu bilgilerin raporlarını grafikler ile size sunmaktadır.

reCaptcha v3 sayesinde Sitenize gelen İstek sayısını ve Puan Dağılımını görebileceğiniz grafikler bulunmaktadır.





İstek Sayısı : Bu grafik, reCaptcha'nın sitenizden belirtilen eylem adı için aldığı isteklerin sayısını gösterir.

Puan Dağılımı : Bu grafik, sitenizin belirtilen eylem adı için skor dağılımını gösterir. Skorlar 0,0 ile 1,0 aralığındadır; 0,0 olumsuz trafiği 1,0 olumlu trafiği belirtir.

reCaptcha v3 sayesinde sitenize gelen ilk 10 işlem ve ilk 10 şüpheli trafik işlemlerinin bilgileri sizlere grafikler ile sunulmaktadır.




İlk 10 İşlem : Bu grafik siteniz ile ilgili ilk 10 işlemi (genel trafik üzerinden) gösterir.

İlk 10 Şüpheli Trafik İşlemleri : Bu grafik siteniz ile ilgili ilk 10 işlemi (şüpheli trafik yüzdesi üzerinden, azalan sıra) gösterir.


NOT : v1.3.94 sürümü üzerinde ki siteler reCaptcha v3 kullanmalıdır. reCaptcha v2 sürümü (Robot testi) n11mağazam v1.3.94 sürüm üzerinde ki siteleri desteklememektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alan Adı Bağlama Ve Google Site Doğrulaması

YANDEX MAİL KURULUMU